Monday, 16 September 2013

second year degree mechatronic engineering (gurls mecha)

video


video second year (degree of mechatronic engineering...)
universiti malaysia perlis (unimap)
hnya gegurl ja..huhu..

pejam celik dah masuk third year......
rasa kejap ja masa berlalu...
huhuhu

friends forever  ^__^
hehe

editing : Hidayatuzzamil Bt Yahya....

Saturday, 22 June 2013

"n@ugth!ng"

Assalammualaikum....                                  

lama sungguh x update my blog...huhuhu
finale exam dah habis...seronok rasa..happy pun ada juga...huhu..sekarang masa untuk aku rest d rumah....tp alangkah bgusnya kalau krja dgn cepat..blhla tambah duit sikit nk dekat raya t....huhuhu...biasa la..lagipun boring la duk umah...mesti ada benda yg nk kena wat bg aku hilang boring...huhuhu..tp best sgt kalau dapat benda yang boleh happykan diriku...sunyi  sangt kadang2 x tau nk wat apa.....bila duk sorang2 ingat kat member2 ...ingat kenangan bersama member2 sek,politeknik,unimap dan ditempat keja...lagi aku ingat kat my bf iaitu mohammad badrul bin mohamad...hehe..biasala lau dah x dak keja..semua ingat...hehe...hmm...x dak apa yg nk tulis...so dah lewat..mata pun dah ngntuk...huhu..ok guys

Assalammualaikum semua....

Sunday, 3 March 2013

BB1M

03.03.13 (BAUCER BUKU 1 MALAYSIA)
UNIMAP (UNIVERSITI MALAYSIA PERIS)


Hari yang paling penat dan best sangat2.....tp paling best ialah bersama member2 ku .... hehehe....pakaian putih merah adalah pakaian koko (pbsm) di Unimap....mesti kawan2 nak tau kan kawan2 ku di atas....
daei kiri ke kanan (kak za, 'Aqilah,AKU, kak dura n kak kumarsila........nk tau x waktu nie adalah pm (PERDANA MENTERI) MAI DI KAMPUS PAUH UNIMAP)......BERSAMA-SAMA kawan yang ku sayang .....hehehe...kenangan yang x dapt lupakan bersama member2 di unimap....hehehe...

Akhirnya baucer buku 250 dah dapat....perasmian baucer buku di unimap telah dirasmikan..hehehe...semuanya best sangat2...

I LOVE UNIMAP........TETAP DI HATI

Tuesday, 12 February 2013

MELANGKAH KE DESTINASI ILMU


UNIMAP (UNIVERSITI MALAYSIA PERLIS)

      SETELAH sekian lama cuti berlalu...akhirnya aku AKAN dikembalikan di UNIMAP...untuk mengejar ilmu  n mendalami ilmu dalam hidupku ini....tup tap...masA begitu cepat berlalu..sehinga aku leka bahawa cuti aku di rumah hanya tinggal 3 hari lagi...hehehe...
 
KEPUTUSAN?????
banyak soalan yang bermain dalam mindaku tentang keputusan?
mesti kawan2 tertanya2 kn..hehehe....
 1. keputusan untuk aku fikir barang apa yg nk beli n bawa balik di hostel..hehehe
2. keputusan hari apakah aku nk balik unimap?
3.apa yang harus ku pilih?
4.keputusan final exam aku mcm na pulak?...hehe

SOALAN 1

nk tau x apa yang aku fikir...hehehe...aku fikir mknan apa yg aku nk bw balik..n nk mkn apa yg aku teringin...hehehe..lawak kn...

SOALAN 2
 aku mgutuskan nk balik perlis ari sabtu(16/2)...ngn abg aku n kak ipar aku...hehehe...rasa dah x sabar nk balik...
mcm2 aku fikir....bilik la...kunci asrama la...hem...apa boleh buat..semuanya hanya bersabar ja la...hehehehe...

SOALAN 3
nk tau apa harus aku pilih....aku pilih hidup aku yang happy dan ceria...lau boleh aku sentiasa nk ubah sifat aku untuk menjadi yang lebih bek dari sebelumnya..amin....

SOALAN 4
resul final exam dah kuar 11/2...alhamdulillah semuanya lulus...aku bersyukur sangt2.aku dpt kekalkn pointer 3 above.....apa2 pun aku epy sangt sebab aku lulus semua subject...hehehehe...

itulah serba sikit yg aku nk kongsikan...hihihi...

tp aku x puas lg cuti...akhirnya cuti dah nk abis..so aku kena perjuankan balik study aku di UNIMAP


I LOVE UNIMAP <3 <3 MUAHHHH

Tuesday, 29 January 2013

EMC ^__^




ASSALAMUALAIKUM........
hye...semuanya...harap2 sihat yer kawan2ku.. kat sini aku nk kasi KAMAR MINDA sikit kat kawan2 ku semua...hehehe... oooo yer x yer kan...lama juga x update my blog nie....malam2 nie ada feel sikit nk update n nk kongsi sikit....huhuhu...biasala....boring la kata kan...kawan2 ku mesti x sabar kn nk tau mksud EMC kan....HA AH LA...hehehe nie nk bg tau ni EMC 2 :

EngKau MemAng CaNTik

EMC selagi kau tidak melulu.
EMC selagi kau menutup malu.
EMC selagi kau memelihara adab.
EMC selagi kau menjaga aurat.
EMC selagi kau menjaga batas.
EMC selagi kau waras berhias.
EMC selagi kau bersifat fitrah.
EMC selagi kau pantang menyerah.
EMC selagi kau terus bersolat.
EMC selagi kau lurus bertaubat.
EMC selagi kau jujur berilmu.
EMC selagi kau membaca Al-Quran.
EMC selagi kau beradab sopan.
EMC selagi kau kasih ibu bapa.
EMC selagi kau mendidik keluarga.
EMC selagi kau pandai menjahit dan memasak.
EMC selagi kau gemar menyertai kem ibadat.
EMC selagi kau sabar dan tenang.
EMC selagi kau tegakkan islam.
EMC selagi kau mencegah kemungkaran.
EMC selagi kau berkebajikan.
EMC selagi kau berniat Tuhan.
EMC selagi kau seindah islam.

Akhir kata, EMC selagi kau reda menerima islam sebagai satu-satunya jalan yang memandu kearah dan tujuan.

Katakanlah pada dirimu sendiri "EMC selagi kau tampak cantik dalam bingkai cermin berbunga dari kamar bernama Iman".


sebuah coretan dariku KAMAR MINDA untuk merawat kecederaan hati ^__^

aku adalah insan biasa yang perlu tahu dan banyak lagi untuk mendalami ilmu yang berfaedah dan berguna untuk diriku.

jangan kerana terluka hidup kita derita, jagan juga kerana kita lupa siapa kita diMUKA BUMI INI...




Wednesday, 23 January 2013

SALAM MAULIDUR RASUL

ASSALAMMUALAIKUM SEMUA....:)


Aku ingin ucapkan selamat SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL kepada semua kawan2x dan pada semua pembaca blog ini....hihihi..ingat bukan hari kelahiran Baginda Rasulullah SAW sahaja kita berselawat. bahkan hari-hari lain juga kita harus berselawat... Amalkan selawat dalam diri kita selagi kita di bumi Allah adalah makhluk citaanNYA tak jemu kejar2kanlah Pahala.

Kita hanya mampu berselawat keatas Baginda kerana kita tidak mampu dapat melihat Baginda... tetapi hanya didalam hati dan keimanan kita hanya mampu berdaoa dan berselawat keatas Baginda Rasulullah SAW.

Di Hari yang mulia, marilah sama2 kita menyambut kelahiran Baginda Rasulullah dengan cara mengingatinya melalui berselawat dan berdoa kepada Baginda Rasulullah SAW.

Maafkanlah kata2 aku jika ada salah dan silap yang aku tulis dalam catatan ini.... ^__^

SALAM PERSAHABATAN DARIKU:
                      Hidayatuzzamil Binti Yahya

Tuesday, 22 January 2013

Cintai RASULULLAH SAW

ASSALAMMUALAIKUM  to all my friends......

Kali ini aku nk kongsi sikit serba sikit tentang tajuk di bawah....hehehe...mungkin kita boleh menambah serba sikit ilmu pengetahuan dalam diri kita sndiri.....apa2 pun apa yang ditulis or apa yang dibaca membolehkan kita tahu  tentang salasilah RASULULLAH S.A.W......


RASULULLAH   S.A.W

MUHAMMAD BIN ABDULLAH BIN ABDUL MUTALIB (Syaibatul Hamd) BIN HASHIM (Amru) BIN ABDUL MANAF (Al-Mughirah) BIN QUSAI (Zaid) BIN KILAB BIN MURAH BIN KA'AB BIN LUAI BIN GHALIB BIN FAHR BIN MALIK BIN AL-NADHAR (Qaia) BIN KINANAH BIN KHUZAIMAH BIN MUDRIKAH ('AMIR') BIN ILLIAS BIN MUDHAR BIN NIZAR BIN MA'AD BIN ADNAN
    Sebenarnya nasab Baginda sampai kepada Nabi Ibrahim SAW melalui Nabi Ismail SAW (bapa arab) namun yang dipersetujui para ulama sehingga Adnan itu adalah Dari Nabi Ismail SAW.

NAMA & GELARAN RASULULLAH SAW

MUHAMMAD ATAU AHMAD (gelaran Baginda)
Nama MUHAMMAD diperoleh oleh ibu Baginda SAW sewaktu baginda dikandungkan oleh ibunya AMINAH pada bulan pertama
KISAH INI bermula:
Datang Nabi Adam SAW  didalam mimpi AMINAH berkata berilah nama anakmu itu dengan nama MUHAMMAD.Pada bulan kedua AMINAH didatangi lagi oleh Nabi Adam SAW dan seterusnya meminta kepadanya supaya diberi nama MUHAMMAD sehingga bulan yang ke-9.

NABI MUHAMMAD SAW SEBAGAI PENUTUP SEGALA NABI.

"TIDAKLAH MUHAMMAD ITU BAPA BAGI SESEORANG DARI AKALANGAN KAMU AKAN TETAPI DIA ADALAH RASUL ALLAH DAN PENUTUP PARA NABI"

"AKU ADALAH NABI YANG TERAKHIR DAN TIDAK ADA NABI SELEPAS AKU"(SABDA BAGINDA)

KELAHIRAN RASULULLAH SAW


Dilahirkan di tengah-tengah kota Makkah AL-MUKARRAMAH
Pada hari ISNIN rabiulawal bersamaan (20 APRIL 570 MASIHI) iaitu pada tahun GAJAH
Dimana tahun ini adalah peristiwa penyerangan keatas Baitillah il-Haram oleh sepasukan tentera di bawah pimpinan Raja Abrahah.
Baginda dilahirkan dalam keadaan yatim setelah ayahnya (Abdullah bin Abdul Mutalib) wafat semasa Baginda berusia 2bulan didalam kandungan.

BIDAN RASULULLAH SAW (Asy-Syia' Binti Abdul Rahman Bin Auf)

inilah serba sikit ilmu yang boleh saya kongsikan kepada semua pembaca2 or my friends... ^__^
SELAWAT LAH KE ATAS junjungan NABI MUHAMMAD SAW.

AMIN......


BEST FRIENDS FOREVER

BEST FRIENDS FOREVER

UNIMAP FRIENDS

UNIMAP FRIENDS